Kontakt i lokacija

Sa željom da spojimo naizgled nemoguće, avanturu i komfor u samom srcu Beograda po pristupačnim cenama, kreirali smo Downtown Central Hostel. Stoga sa ponosom predstavljamo smeštaj posebno dizajniran da zadovolji svaku avanturističku i hedonističku potrebu. Zajedno sa svojim gostima uspeli smo da stvorimo jedinstveni svet zabave i zajedništva. Posetite nas i postanite deo našeg sveta!

Kontaktirajte nas

Fantastična lokacija u strogom centru grada

Kako doći do nas?

Kako doći do nas?

Od glavne autobuske stanice/ železničke stanice

Pešačka zona (pešaka)
20-minutna šetnja do nas, udaljenost 1,3km. Kada napustite stanicu krenite Savinim Trgom (pravac ka centru), onda skrenite blago u ulicu Milovana Milovanovića. Na prvoj raskrsnici, skrenite blago u Balkansku ulicu. Nastavite Balkanskom dok ne stignete do hotela Moskva na Terazijama i kod hotela iz Balkanske skrenite desno pa prvu levo na prvom semaforu i bićete na ulazu u Kolarčevu ulicu koja vodi ka Trgu Republike. Nastavite pravo oko 200m i tu ste.
 
​Autom
​​Vožnja traje 5 minuta, udaljenost 1,5km. Od stanice krenite duž Savinog Trga i skrenite blago udesno u ulicu Milovana Milovanovića. Vozeći ovom ulicom, skrenite u treću ulicu levo i ulazite u ulicu Kraljice Natalije koja vodi direktno do Zelenog Venca. Prateći jednosmernu traku na Zelenom Vencu napravite polukružno skretanje na desno, ali nemojte ući u tunel, već nastavite Prizrenskom ulicom koja se penje uzvišenjem desno od tunela. Ona vodi do Terazija i kada vidite​ hotel Moskvu skrenite levo i levo opet na semaforu. Ušli ste u Kolarčevu ulicu koja vodi do Trga Republike. Nastavite pravo oko 200m i tu ste.
Autobusom
​Ispred Glavne Železničke stanice uhvatite tramvaj 2,7,9 ili 10 (pravac ka Slaviji), siđite na sledećoj stanici. Od Slavije uđite u ulicu Kralja Milana, na prvom autobuskom stajalištu u pravcu ka Trgu Republike uhvatite bus 31 ili trole 19, 21, 22, 29 ka Trgu Republike ( vozite se dve stanice do stajališta Terazije). Kada izađete iz prevoza nastavite oko 200m pravo i tu ste.

Od aerodroma

Udaljenost 18km

Autobusom
Gradski prevoz, autobus br 72 do Zelenog Venca (poslednja stanica)
Cena karte u autobusu je 150 dinara, vožnja traje oko 30-40min. Prvi bus kreće sa aerodroma u 05:20h a poslednji je u ponoć. Poslednje stajalište, zeleni venac je udaljeno svega 350m od hostela. Kada izadjete iz autobusa vratite se par koraka unazad i kroz podzemni prolaz predjite na drugu stranu ulice. Kada izadjete iz podzemnog prolaza krenite desno, potom skrenite levo u Sremsku koja vas vodi do početka ulice Kneza Mihajla gde ćete videti još jedne stepenice za podzemni prelazak Kolarčeve ulice. Prodjite kroz prolaz, izadjite preko puta i tu ste.

Druga opcija sa aerodroma je mini bus A1 koji vozi do Slavije. Kartu možete kupiti u autobusu po ceni od 300 dinara, vožnja traje oko 30 minuta. Prvi mini bus sa aerodroma kreće u 5h a poslednji je u 2h posle ponoći. Od Slavije idite do ulice Kralja Milana, na prvom stajalištu uhvatite autobus br 31 ili trolejbuse 19, 21, 22, 29 ka Trgu Republike (2 stanice, stajalište Terazije). Po izlasku iz prevoza nastavite 200m pravo i tu ste.

Taxi 
Vožnja od aerodroma do lokacije u centru Beograda sa naplaćuje po fiksnoj ceni u zavisnosti od zone u gradu. Potvrdu o fiksnoj ceni možete dobiti na info pultu taksija na aerodromu, u blizini dolaznog terminala. Taksi od Glavne Autobuske ili Železničke će koštati oko 300-400 dinara. Naš savet je da ne koristite taksije parkirane ispred stanice već da zaustavite taksi na ulici. Ostale vožnje po gradu se naplaćuju po taksimetru. Ukoliko taksimetar nije uključen, niste u obavezi da platite. Putnik je dužan da plati samo iznos sa taksimetra. Taksista je dužan da preveze putnika koristeći najkraću maršutu ili rutu koju putnik traži, sem sa aerodroma. Prtljag se dodatno ne naplaćuje.
Dobrodošli​

Ako želite dodatnu pomoć, preporučujemo servis Rome2Rio.

Rezervacije i informacije

Rezervišite sada

Plaćanje društvenim mrežama

Grupne rezervacije

Hey, travelers!
Join our email list to receive special offers and updates about your perfect stay in Belgrade.
Dragi putnici,
Prijavite se na našu e-mail listu kako biste dobijali specijalne ponude i novosti za vaš nezaboravni boravak u Beogradu!