Filmstreet – više od bioskopa

0

Slogan kojim vas i ove godine poziva Filmstreet ekipa je: “Ulice i parkovi postaju bioskopske sale!” U petak, 17. juna, u 20:30h, počinje ovogodišnji Filmstreet. Želimo da svi čuju za njega, jer u Beogradu, već 6 godina, postoji nešto više od bioskopa. Biskop pod vedrim nebom, na najlepšim lokacijama u gradu, bioskop u koji možete da unesete pivo, grickalice ili bilo šta drugo za jelo i piće, bioskop u kom možete da pušite cigaru dok uživate u filmu. I bilo bi dobro da imate i ćebence.

Kao i prethodne godine, Filmstreet počinje u centru grada, u Studentskom parku. Ovo je događaj koji svi Beograđani željno iščekuju. Za prvu projekciju filmstritadžije odabrale su film Nacionalna klasa, jer je ove godine preminuo njegov protagonista i jedan od velikana srpskog glumišta, Dragan Gaga NIkolić.

Nacionalnu klasu uvek je najlepše gledati u društvu, zato dođite da uživate u jednom od kultnih srpskih filmova, koji je režirao Goran Marković, a koji je ujedno i njegov prvi samostalni scenario. Kažu da o jednom narodu najviše možete naučiti iz njegovih filmova. Ovaj film snimljen je još davne 1979. godine i svakako je reprezent srpske kinematografije. Ukratko, mladić iz beogradskog predgrađa, Flojd (Dragan Nikolić), automobilski trkač u nacionalnoj klasi, u skladu sa svojom strašću, važi za velikog ljubavnika. Ali  nije u skladu sa njegovim ambicijama da i dalje vozi u nacionalnoj klasi. Da bi prešao u višu klasu, mora da pobedi na važnoj trci, a da bi u tome uspeo mora da odloži služenje vojnog roka. Za to mu služi Mile, bubrežni bolesnik, koji umesto njega ide na preglede. Međutim, to ne uspeva, kao što ne uspeva ni izbegavanje braka sa njegovom „zvaničnom“ devojkom Šiljom, koja je zatrudnela. Na kraju, on gubi trku, gubi slobodu, ali dobija prijatelja – na ispraćaj u vojsku dolazi mu samo Mile.

Studentski-park-filmstreet

Iz ovog filma proizašao je i odličan soundtrack, koji je u bivšoj Jugoslaviji bio veliki hit, pa ćete pored zanimljive radnje filma, uživati i u odličnoj muzici. Mislimo da je ovo odličan izbor za početak nove sezone beogradskog bioskopa pod vedrim nebom i zato pozivamo sve da zajedno uživamo u filmu.

Filmstreet inače tokom celog juna, jula i avgusta može da vam bude odlična zabava i uživanje, oko 30 projekcija filmova i nekoliko predstava svakog leta uveseljava Beograđane i njegove posetioce. Organizuje se na 10 različitih lokacija (Brankov most, Parobrod, Zemunski kej, Kalemegdan, Beton hala, Crveni krst, Cvetni trg, Skadarlija, Tašmajdan, itd.), a mi imamo sreće da nijedna nije više od 10- 15 minuta udaljena od našeg hostela. Filmski repertoar je raznolik, od holivudskih klasika do savremenih filmova i bisera domaće kinematografije. Sve možete pratiti na njihovom zvaničnom sajtu: www.filmstreet.rs. Naravno, da naglasimo, potpuno je besplatno, potrebno je da ponesete samo dobro raspoloženje, nije problem ni ako zadremate, Filmstreet je čak i na hrkanje tolerantan.

  • Share this Чланак
Previous Чланак Next Чланак

Fantastična lokacija u strogom centru grada

Hey, travelers!
Join our email list to receive special offers and updates about your perfect stay in Belgrade.
Dragi putnici,
Prijavite se na našu e-mail listu kako biste dobijali specijalne ponude i novosti za vaš nezaboravni boravak u Beogradu!