Šta, gde i kako na Belgrade Beer Fest

  • Posted by admin on јул 24, 2015
0

Ako do sada niste već sami našli dovoljno dobar razlog za putovanje u Beograd, najveći festival piva na Balkanu – Belgrade Beer Fest, bi upravo mogao da bude odgovor na pitanje: „Zašto posetiti Beograd?“.

Samo ime beogradskog beer fest-a pruža ne jedan, već nekoliko dobrih izgovora da napravite pauzu i uputite se ka Beogradu, i provedete nezaboravnih pet dana na Ušću Save u Dunav, gde se Belgrade Beer Fest održava. Na Belgrade Beer Fest-u očekujte različite vrste piva odnosno široku ponudu piva koju izlagači tj. manje i veće pivare iz celog sveta nude, a pored klasika koje nude svetski poznati brendovi piva, tu su i oni za koje još nismo čuli. Kada se uz pivo doda i odlična muzička podloga koju postavljaju najbolji bendovi iz Srbije i sa Balkana, uz pomoć koju pružaju velika imena i svetski poznati pop, rock muzički izvođači svake godine na Beer Festu, ali i predstavnici drugih muzičkih žanrova. Šta čekate?

3.1._Belgrade_Beer_Fest_2015_-_najava

Šta je Belgrade Beer Fest?

Najveći festival u Beogradu, ove vrste, i uopšte najveći muzički festival sa temom piva na Balkanu, tradicionalno se održava više od jedne decenije, svakog avgusta na Ušću. Nekoliko prvih festivala piva su održani na Donjem gradu ispod Beogradske tvrđave sa stare strane Beograda, da bi se nakon uspešnih nekoliko godina održavanja, Beer Fest preselio na Novi Beograd i prostrani park Ušće. Besplatan ulaz na Belgrade Beer Fest je dodatni motiv koji privlači veliki broj posetilaca iz Srbije, regiona ali i turiste širom sveta, dok je prava potvrda kvaliteta ovog festivala, činjenica da je britanski list The Independent, još pre deset godina kada je beogradski festival piva bio u razvoju, svrstao Belgrade Beer Fest među laskavih top 20 svetskih događaja koje bi trebalo da posetite.

Svake godine se na beogradsko Ušće sjuri veliki broj posetilaca, kojima se festival odužuje tako što se svake godine obezbedi veliki izbor piva na Belgrade Beer Fest-u, gde je preko 6.700.000 posetilaca tokom 12 godina postojanja imalo priliku da proba preko 200 vrsta piva na Beer Fest-u. Kao da ovo nije dovoljno, vredi ispratiti i pozamašan i kvalitetan muzički line-up na Belgrade Beer Fest-u, pa i 2015. godine, koji svakog dana trajanja festivala – počinje od 18-19h i traje do ranih jutarnjih časova. Na Beer Fest-u postoji jedna velika bina, na kojoj se zahvaljujući dobrom rasporedu za jedno veče nađe 8-10 različitih izvođača. Štandovi sa hranom na Beer Festu-u su takođe dostupni i mogu vas okrepiti i pripremiti podlogu da isprobate što više različitih vrsta piva.

Gde i kako na Belgrade Beer Fest?

Ključne informacije potrebne za odlazak na Belgrade Beer Fest su:

#1 – Najbolji smeštaj u Beogradu za vreme trajanja Belgrade Beer Fest-a?

Iako se Belgrade Beer Fest ne održava u centru Beograda, poželjno je naći smeštaj u centru Beograda, kako biste obezbedili sebi početnu prednost i dobru poziciju za obilazak Beograda preko dana i svih delova grada, zatim uživanje u Beogradu i najbitnije, jednostavan odlazak na Belgrade Beer Fest uz prost povratak u Vaš smeštaj. Upravo to nudi Downtown Central Hostel, koji se nalazi na Terazijama u Kolarčevoj 7, preko puta Terazijske česme i na 20m od glavnog beogradskog šetališta – Knez Mihailove ulice. Downtown Central Hostel je od Belgrade Beer Fest-a udaljen jedva dve stanice autobusom, preko Brankovog mosta i kao takav obezbeđuje jednostavan dolazak na Belgrade Beer Fest.

#2 – Gde se održava Belgrade Beer Fest?

Belgrade Beer Fest se održava na Ušću Save i Dunava na Novom Beogradu u prostranom parku uređenom za ovaj događaj, koje je od centra grada udaljeno svega dve stanice autobusom preko reke Save. Ušće je lako dostupno iz svih delova grada, bilo da dolazite sa svih strana Novog Beograda, iz Zemuna, sa stare strane Beograda ili da na Belgrade Beer Fest dolazite iz centra Beograda.

Beer Fest party

#3 – Kako stići na Belgrade Beer Fest iz centra grada?

Ukoliko dolazite iz centra Beograda ili Downtown Central Hostel-a, potrebno je da se sa Terazija spustite do Zelenog venca (oko 2 minuta šetnje), gde se nalazi autobuska stanicu u smeru ka Novom Beogradu. Sa autobuske stanice ka Novom Beogradu, sa Zelenog venca (iz centra grada), do Belgrade Beer Fest-a vode autobusi: 16, 65, 77 i 95. Kada pređete Brankov most, autobusi 16, 66, 77 nastavljaju pravo, i vi silazite na prvoj stanici posle mosta, dok autobus 95 skreće levo kod SC Ušća, iz kog takođe izlazite na prvoj stanici posle Brankovog mosta. Odatle peške idite ka Shopping Centru Ušće, i jednostavno pratite masu ljudi koja ide ka parku Ušće gde se održava Belgrade Beer Fest.

Šta raditi na Belgrade Beer Fest-u?

Isprobajte različite vrste piva, pri čemu su najpoznatija domaća piva odnosno najpoznatija piva iz Srbije i regiona: Zaječarsko pivo, Jelen pivo (Jelen Fresh voćno), Lav pivo (Lav Twist voćno), Dunđerski, Nikšićko pivo svetlo i tamno itd. Dok su naravno prisutni i svetski poznati brendovi piva: Tuborg, Beck’s, Heineken, Amstel, Bavaria, Erdinger, Paulaner, Guinness i brojne druge nemačke pivare, irska piva, belgijska piva i ruske pivare, kao i manje pivare i izlagači.

Slušajte odličnu muziku, pri čemu na Belgrade Beer Fest-u tradicionalno nastupaju domaći rock i pop bendovi kao što su Bajaga i Instruktori, Riblja Čorba, Orthodox Celts, Partybreakers-i, zatim Legende i Bonko Zvogdan za ljubitelje tamburaša, i pop izvođači kao što su Kiki Lesendrić i Piloti. Tu su i rep grupe kao što je Bad Copy, i različiti funk/soul bendovi kao što je Zemlja Groova, SevdahBaby i drugi, a naravno uz poznate svetske muzičke zvezde kao što je grupa Gnarls Barkley, nastupaju i brojni bendovi iz regiona, kao što su Hladno Pivo, Plavi orkestar i mnogi drugi.

Proverite kakvi su lokalni tj. srpski specijaliteti brze hrane na brojnim štandovima, učestvujte u tradicinalnom takmičenju u ispijanju piva, ili se zabavite u propratnom zabavnom parku.

Belgrade Beer Fest se održava svakog avgusta, dok Belgrade Beer Fest 2015. traje od 19. – 23. avgusta.

  • Share this Чланак
Previous Чланак Next Чланак

Fantastična lokacija u strogom centru grada

Hey, travelers!
Join our email list to receive special offers and updates about your perfect stay in Belgrade.
Dragi putnici,
Prijavite se na našu e-mail listu kako biste dobijali specijalne ponude i novosti za vaš nezaboravni boravak u Beogradu!